Lyrische Klopp prijst Gakpo de hemel in: 'Hij eet voetbal'

Lyrische Klopp prijst Gakpo de hemel in: 'Hij eet voetbal'

16-05-2023 08:03 Laatste update: 09:51
62

Jürgen Klopp is enorm te spreken over Cody Gakpo. De Nederlander stond maandagavond in de punt van de aanval bij Liverpool, dat eenvoudig met 0-3 won op bezoek bij Leicester City. 

Gakpo scoorde niet, maar kon ondanks dat na afloop op hele lovende woorden rekenen van zijn manager. "Hij is een geweldig, voetbalintelligent persoon. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat hij pas 24 is, hij is heel jong. Hij was de aanvoerder bij zijn vorige club (PSV, red.), wat heel speciaal is", aldus Klopp na afloop van het duel in gesprek met het clubkanaal

Klopp, die door de zege met Liverpool de druk op Manchester United opvoerde, wist meteen dat hij met Gakpo een topspeler binnenhaalde. "Dan ontmoet je hem en denk je: ah oké, nu begrijp ik het. Hij eet voetbal. Elk stukje informatie dat we hem meegeven vertaalt hij naar het veld. Hij speelde op een positie waar hij nog niet eerder speelde, denk ik, maar hij geniet ervan en we hebben hem daar nodig. Het is echt top."

De Duitse oefenmeester prijst ook de veelzijdigheid van de Oranje-international. "Hij kan in dit systeem in drie, vier posities uit de voeten. Dat is heel handig. Hij heeft zich heel snel aangepast." Gakpo speelde tot nu toe zestien Premier League-duels. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en drie assists.