Tuchel wilde Robben opstellen bij Bayern: 'De Duitse bond is het probleem'

Tuchel wilde Robben opstellen bij Bayern: 'De Duitse bond is het probleem'

19-05-2023 22:20
40

Bayern München-trainer Thomas Tuchel had zaterdagavond voor het belangrijke duel met RB Leipzig maar al te graag gebruik gemaakt van Arjen Robben. De Nderlander bracht vrijdag een bezoekje aan zijn oude werkgever, waar hij kon rekenen op een warm welkom. 

Voor Robben was het een weerzien met een aantal oud-ploeggenoten. Zo had hij een onderonsje met Thomas Müller. Ook kletste hij even met landgenoot Matthijs de Ligt. "Ik heb een poging gedaan om hem morgen te kunnen laten spelen", grapte Tuchel even later op de persconferentie .

"Arjen is niet het probleem, maar de Duitse bond is het probleem", vervolgt Tuchel. "Van hen moet Arjen geregistreerd zijn, maar hij staat niet op de spelerslijst. Maar nee, elke speler van Bayern hier kan wat van Arjen leren. Hij is een voorbeeld voor allemaal."

Robben is met recht een clublegende bij Bayern. In 2013 won hij de Champions League met Der Rekordmeister door het beslissende doelpunt te maken in de finale tegen Borussia Dortmund. Ook werd hij acht keer kampioen van Duitsland en won hij vier keer de beker.