'Ik was bij Ajax niet het paradepaardje en Feyenoord wilde mij ook hebben'

'Ik was bij Ajax niet het paradepaardje en Feyenoord wilde mij ook hebben'

20-05-2023 10:18 Laatste update: 10:24
37

Zian Flemming maakt inmiddels naam bij Millwall, maar zijn wieg stond in Amsterdam. Toch had het niet veel gescheeld of hij speelde voor de aartsrivaal uit Rotterdam. Dat onthult de middenvelder in gesprek met Ajax Showtime.

"Ik weet nog dat ik stage mocht lopen", begint Flemming over zijn tijd bij Ajax. "Ik weet nog dat ik stage mocht lopen. Na mijn eigen wedstrijd werd ik door iemand zijn kantoor binnen geroepen. Hij liet een brief zien en vertelde dat ik stage mocht lopen bij Ajax. Vrij snel daarna werd ik aangenomen. Ik werd eerder aangenomen omdat Feyenoord mij ook wilde hebben."

Doorbreken bij het eerste elftal van Ajax lukte Flemming niet, maar de middenvelder probeert nu via Millwall toch op zijn favoriete bestemming te komen. "Ik was op dat moment niet het paradepaardje van mijn lichting. Dat kan ook niet iedereen zijn. Ik denk dat ik op het moment dat ik had moeten doorbreken een beetje een outsider was, dan heb je een beetje geluk nodig."

Toch houdt Flemming altijd een goed gevoel over aan zijn tijd bij Ajax. "Ik kan mezelf namelijk recht aankijken in de spiegel en zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Niet iedereen zijn carrière loopt perfect van De Toekomst naar de Johan Cruijff Arena."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!