Hoogst opmerkelijk: Yilmaz duikt daags voor duel Fortuna op bij oude club Lille

Hoogst opmerkelijk: Yilmaz duikt daags voor duel Fortuna op bij oude club Lille

20-05-2023 21:17
39

Burak Yilmaz blijft de gemoederen bezig houden. De 37-jarige spits van Fortuna Sittard, die op 9 april zijn laatste wedstrijd speelde voor de Limburgers, duikt zaterdag op bij zijn oude club Lille OSC.

De timing van het bezoek is hoogst opmerkelijk, aangezien Fortuna zondag in actie komt. Het lijkt er niet op dat Yilmaz voor de wedstrijd tegen Excelsior weer bij de wedstrijdselectie zit. De Turkse aanvalsleider is te gast bij het duel tussen Lille en Olympique Marseille, dat zaterdag om 21.00 uur wordt afgewerkt.

Opnieuw verschijnt Yilmaz om dubieuze redenen in het nieuws. Begin april plaatste hij een vermeend afscheidsbericht op Instagram en na het duel met Ajax heeft hij geen minuut meer gespeeld. Voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was Yilmaz eveneens afwezig en verschilde de argumentatie achter zijn absentie. Hij zou geblesseerd zijn, terwijl uit andere hoeken binnen Fortuna over een 'technisch besluit' werd gesproken.

Een aantal weken gelden was Yilmaz naar verluidt voor een trainerscursus in Turkije. In het geruchtencircuit werd hij gelinkt aan een job bij de Turkse nationale ploeg. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Yilmaz nog in actie gaat komen voor Fortuna.