Ajax bedankt voor huldiging Ajax vrouwen: 'Draagt niet bij aan ons imago'

Ajax bedankt voor huldiging Ajax vrouwen: 'Draagt niet bij aan ons imago'

24 mei - 19:35 Laatste update: 21:55
173

Ajax is niet ingegaan op het aanbod van burgemeester Femke Halsema om het vrouwenelftal, dat kampioen is geworden, te huldigen. De kampioen van de Vrouwen Eredivisie kon worden gehuldigd op het Leidseplein.

Waar het herenteam van Ajax een minder seizoen draait, werden de Amsterdamse vrouwen dit seizoen landskampioen. Burgemeester Halsema wilde een huldiging geven aan de ploeg, een primeur in het vrouwenvoetbal. Bij de club ziet men het echter niet zitten. "Formeel klopt het dat wij burgemeester Halsema hebben gevraagd de huldiging te heroverwegen, dat hebben we vandaag gedaan", zegt een woordvoerder van Ajax tegenover De Telegraaf.

"De belangrijkste reden is dat wij van mening zijn dat het moment verre van ideaal is. Het moment van kampioenschap is al even geleden", vervolgt de woordvoerder, die zich ook zorgen maakt om de opkomst. "Iets anders dat meespeelt is dat de achterban van de Ajax-vrouwen niet de omvang heeft als die van de mannen. Als de opkomst laag is, waar we wel bang voor zijn, draagt dat niet bij aan de positieve beeldvorming van vrouwenvoetbal in het algemeen en het team in het bijzonder."

Bronnen melden aan Het Parool dat het teleurstellende seizoen van het mannenteam van Ajax ook een beweegreden is om de huldiging af te slaan. Hierdoor is er een 'gebrek aan vreugdestemming'. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de huldiging niet doorgaat. "Zonder medewerking van de club zien burgemeester en wethouder helaas geen mogelijkheid om nog dit seizoen een geslaagde huldiging te organiseren."

Supportersvereniging AFCA liet zich woensdag al negatief uit over een mogelijke huldiging voor het vrouwenelftal en is van mening dat een dergelijk feest alleen toebedeeld is aan het mannenelftal. Daarnaast wordt het aanbod van Halsema bestempeld als een 'politiek statement' van de gemeente. Ajax laat weten niet te zijn beïnvloed door de mening van de supportersvereniging.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie