Asensio gaat Real Madrid verlaten

'Real Madrid neemt na 8 jaar afscheid van middenvelder, Villa toont interesse'

26 mei 2023 om 21:26

Marco Asensio gaat Real Madrid na acht jaar verlaten. Dat melden diverse Spaanse media, waaronder Relovo. De linkspoot was met de clubleiding nog in gesprek over een nieuw contract, maar die onderhandelingen zijn spaak gelopen. 

Real Madrid wilde in principe graag door maar Asensio, maar de aanvallende middenvelder heeft volgens Relovo de beslissing genomen om het aanbod naast zich neer te leggen. Asensio werd nooit een onbetwiste basisspeler in Bernabéu, en wilde een belangrijkere rol dan dat de club hem kon bieden. Zijn aanstaande vertrek komt dus voort uit sportieve redenen, niet uit financiële. 

Relovo verwacht dat Asensio, als transfervrije speler, ergens in de komende weken een nieuwe club zal vinden. Aston Villa zou concrete interesse hebben getoond. Mocht hij de overstap maken naar Villa, dan treft hij daar in manager Unai Emery een landgenoot. 

Asensio kwam in de zomer van 2015 voor ongeveer vier miljoen over van RCD Mallorca. De Spanjaard met Nederlandse roots was dit seizoen goed voor negen doelpunten. Zes keer was hij aangever. Met De Koninklijke won hij liefst drie keer de Champions League, drie landstitels en drie keer de Spaanse Super Cup.