Ronald de Boer over Van Nistelrooij

De Boer ondanks begrip kritisch op Van Nistelrooij: 'Ruud heeft zeker schuld'

27 mei 2023 om 07:55

Ronald de Boer vindt de keuze van Ruud van Nistelrooij om op te stappen bij PSV dapper. Ondanks dat zal de vertrekkend trainer ook zelf in de spiegel moeten kijken, stelt De Boer.

Van Nistelrooij besloot deze week om te stoppen als trainer van PSV, een keuze die ontzettend veel losmaakte en een bom deed laten ontploffen in Eindhoven. Een gebrek aan vertrouwen van een aantal spelers vormde een van de aanleidingen. "Je ziet het niet vaak dat iemand, die in zijn eerste jaar twee prijzen heeft gewonnen en tweede lijkt te worden, opstapt. Ik vind het dapper", vertelt De Boer in gesprek met De Telegraaf.

"Maar ik kan me het goed voorstellen als Fred Rutten en André Ooijer, zijn linker- en rechterhand, én een aantal spelers het niet meer zien zitten", vervolgt de oud-speler van Ajax en FC Barcelona. "Omdat Ruud financieel onafhankelijk is, wordt wegstappen makkelijker, maar gezien zijn karakter verbaast het me niet als hij dat sowieso had gedaan."

De Boer heeft begrip voor de keuze, maar roept Van Nistelrooij ook op tot zelfreflectie. "Deze onvrede over hem komt niet zo maar ergens vandaan. Hij moet zich afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat mensen zo over hem denken. Ruud heeft daar zeker schuld aan. Voor een volgende klus is het goed zichzelf te evalueren. Het trainerschap is geen klus meer van twee mensen: een trainer en zijn assistent. Zeker bij topclubs moet je een heel bedrijf runnen. Met alleen maar lekker over voetbal praten, kom je tegenwoordig bijna niet meer weg."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!