Haller stoomt af op prachtafsluiting van vechtseizoen: 'Zou nog specialer zijn'

Haller stoomt af op prachtafsluiting van vechtseizoen: 'Zou nog specialer zijn'

27-05-2023 09:33 Laatste update: 09:52
21

Sébastien Haller speelt zaterdag één van de belangrijkste duels in zijn voetballoopbaan. De Fransman kan met Borussia Dortmund het kampioenschap in de Bundesliga binnen halen. Als er zaterdag gewonnen wordt van Mainz, dan kan Haller een prachtige prijs pakken in het jaar dat hem ook diepe dalen bezorgde.

Als scout die Haller onder andere naar FC Utrecht haalde, is Didier Martel nog steeds erg begaan met de spits. "Dit kampioenschap zou zijn verhaal nog specialer maken", vertelt de scout tegen de NOS. De Franse spits vocht zich dit seizoen terug na de diagnose teelbalkanker en kan nu zijn ploeg aan de Duitse titel helpen. Zaterdagmiddag om 15:30 uur begint het duel van Dortmund tegen Bayern München.

Martel kan zich de dag nog goed herinneren dat hij hoorde van de diagnose van Haller. "Ik zat in de auto toen ik het nieuws hoorde en werd zó emotioneel. Ik was er kapot van en stuurde Sébastien meteen een bericht en belde hem later op. Ik vertelde Sébastien dat hij positief moest blijven, dat hij moest vechten en dat hij sterker terug zou komen. En dat is hem gelukt ook. Ik word er opnieuw emotioneel van."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!