Rodrygo is de grote man tegen Sevilla: Real Madrid loopt uit op Atlético

Rodrygo is de grote man tegen Sevilla: Real Madrid loopt uit op Atlético

27-05-2023 21:18 Laatste update: 21:20
12

Real Madrid mag drie belangrijke punten bijschrijven na een spannend competitieduel met Sevilla. De Madrilenen gaan nog steeds nek-aan-nek om plek twee met stadsrivaal Atlético Madrid, dat met één gespeelde wedstrijd minder vier punten achter staat.

Sevilla kwam goed uit de startblokken na een vroege openingstreffer van Rafa Mir. De aanvaller schoot raak in de linker bovenhoek, waarbij doelman Thibaut Courtois het nakijken had. Binnen het eerste half uur, in de 29ste minuut, kwam Real Madrid op gelijke hoogte door een schitterende goal uit een vrije trap van Rodrygo. De Braziliaan kreeg het voor elkaar om de bal hard in de linkerhoek te schieten. Zeven minuten later kon de thuisploeg weer op een voorsprong komen, echter belande een schot van Erik Lamela op de paal. 

Pas in de 69ste minuut bezorgde Rodygo de voorsprong voor Real Madrid. Via een prachtige solo-actie vanaf eigen helft kreeg de middenvelder de bal tussen de touwen. Na de goal voerden beide teams wat wisselingen door. Zo verlieten Nemanja Gudelj en doelpuntenmaker Rodrygo het veld en werden Loic Badé en Nacho Fernandez ingebracht. De stand bleef desondanks ongewijzigd. Sevilla eindigde het duel zelfs met tien man, na een schandalige overtreding van Marcos Acuna op Real-middenvelder Dani Ceballos.