Hamer loopt promotie naar Premier League mis: 'Als er iets komt, ga je nadenken'

Hamer loopt promotie naar Premier League mis: 'Als er iets komt, ga je nadenken'

28-05-2023 12:08
31

Gustavo Hamer had geen idee over het bestaan van Coventry City. De voormalig Feyenoorder begon naar eigen zeggen aan een compleet nieuw avontuur na zijn vertrek bij PEC Zwolle in 2020.

"Wie? Waar ligt dat?", aldus Hamer in gesprek met het Algemeen Dagblad nadat hij hoorde dat de club interesse in hem had. Na de degradatie uit de Premier League in 2001 haalde de Engelse club alleen negatief het nieuws door financiële problemen. Sinds de komst van trainer Mark Robins stond Coventry City ineens op de drempel van promotie naar de Premier League.

Nu is alles mogelijk bij de club. "We hebben alles hier", zegt Hamer. "We krijgen herstelbroeken mee naar huis, doen ijsbaden en gaan de 'cryo chamber' in, een soort vriezer." Met bijna vijftig wedstrijden in de Championship kan de aanvaller niet meer zonder. "Ik denk zeker dat het zwaarder is dan de Eredivisie."

Zaterdag liep hij promotie naar de Premier League mis. In een bloedstollende wedstrijd op Wembley tegen Luton Town trok Coventry aan het kortste eind. Hamer kan echter alsnog een stap hogerop maken. "Ik ben gelukkig hier, ben in gesprek met Coventry, maar je weet nooit wat er gebeurt. Je wil natuurlijk op het hoogste niveau spelen. Uiteindelijk moet ik luisteren naar wat mijn hart zegt. Het liefst had ik met Coventry naar de Premier League gegaan. Als er iets komt, ga je nadenken. Maar ook over wat het beste is voor jou. Als een club je misschien alleen maar op de bank gaat zetten, word je ook niet vrolijk."