Perez vindt Brobbey 'fascinerend': Dat is ongewoon voor een spits in Nederland

Perez vindt Brobbey 'fascinerend': "Dat is ongewoon voor een spits in Nederland"

29-05-2023 10:55
46

Kenneth Perez vindt Brian Brobbey een 'fascinerende speler'. De Deense oud-prof denkt dat er qua persoonlijke ontwikkeling nog veel rek zit in de 21-jarige spits.

"Ik vind hem een fascinerende speler om naar te kijken. Hij heeft zoveel plussen, maar ook heel veel minnen. Ik denk altijd: kan hij die minnen genoeg trainen?", begint Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. De Deen wijst op een rush van Brobbey in de achttiende minuut. "Dat is ongewoon voor een spits in Nederland, dat hij zo sterk en snel is dat hij gewoon bij mensen wegloopt." Het resulteerde echter in een zwak schot. "Dat is ook hem. Naar beneden kijken en totaal geen weet van wat er om hem heen gebeurt."

Brobbey vertolkte een belangrijke rol bij de openingstreffer van Dusan Tadic. "Met zijn kracht", uit Perez zijn bewondering. "En daar houdt hij wel het overzicht." Vervolgens licht de analist nog 'een geweldige actie' van de spits uit. Wederom laat het schot, met links, te wensen over. "Hij heeft ook geen idee waar de goal is. Daarvoor had hij even moeten kijken. Ik ben zo benieuwd, maar dit lijkt mij trainbaar. Door continu af te werken, zekerheid in je trap krijgen. En het is ook leeftijd, dat je net die rust kunt bewaren. Alle goede spitsen houden één tel in, heel even scannen, en dan afwerken. Ik hoop dat het komt, ik vind het echt een ruwe diamant."