Makkelie prolongeert titel Scheidsrechter van het Jaar: 'Dit is extra mooi'

Makkelie prolongeert titel Scheidsrechter van het Jaar: 'Dit is extra mooi'

31-05-2023 09:14 Laatste update: 14:36
31

Danny Makkelie is door een groep van 35 oud-internationals uitgeroepen tot scheidsrechter van het jaar. De arbiter werd met overweldigende meerderheid gekozen en daar is hij maar wat blij mee.

"Wat ik vooral mooi vind, is dat zulke grote namen op mij hebben gestemd", vertelt een blije Makkelie tegenover De Telegraaf. "Al die mannen zijn niet zomaar voetballers geweest. Het zijn topspelers met grote carrières in het betaalde voetbal. Ze hebben allemaal in Oranje gespeeld, een aantal heeft WK-finales meegemaakt, zijn Europees kampioen geworden of hebben Europa Cups achter hun naam staan. Dat maakt voor mij de waardering nóg groter."

Voor Makkelie en zijn team was dit seizoen ook een zeer memorabele. "We hebben prachtige potten gehad. Spanje tegen Duitsland, maar ook Argentinië-Polen. Een wedstrijd van de latere wereldkampioen. Maar in de Champions League was Chelsea-Dortmund ook fantastisch en recent de halve finale tussen Sevilla-Juventus in de Europa League nog. Volgend jaar is het EK en in 2026 willen we weer op het WK zijn."