Gullit schetst profiel nieuwe Ajax-trainer: 'Iemand die net even anders denkt'

Gullit schetst profiel nieuwe Ajax-trainer: 'Iemand die net even anders denkt'

03-06-2023 11:16
60

Ruud Gullit denkt dat Ajax er goed aan doet om geen echte clubman te nemen als trainer. Dat vertelt de analist en oud-voetballer in Ziggo Sport Voetbal Café. Gullit neemt Erik ten Hag daarin als voorbeeld.

"In mijn vriendengroep zeggen ze, die Kjetil Knutsen is geen echte Ajacied", vertelt Gullit over de discussies over het trainerschap van Ajax. "Heitinga was toch wel een echte Ajacied. Ten Hag was ook geen Ajacied en die deed het hartstikke goed. Misschien moeten ze het juist eens ergens anders gaan zoeken, bij iemand die ook net even anders denkt. Iemand die anders naar zo’n elftal kijkt."

Voor de job bij Ajax worden naast Knutsen ook Peter Bosz en Kasper Hjulmand genoemd. Gullit vindt het in ieder geval prioriteit hebben dat de knoop snel doorgehakt wordt door de Amsterdamse clubleiding. "Die coach moet natuurlijk wel snel komen, want die wil ook inzage in wat ze willen aankopen lijkt mij. Hij hoeft niet mee te beslissen waar het trainingskamp is, maar als trainer heb je toch een bepaalde visie en daar heb je je spelers bij nodig."