'Knutsen verdient bijna een Premier League-salaris, Ajax moet in buidel tasten'

'Knutsen verdient bijna een Premier League-salaris, Ajax moet in buidel tasten'

03-06-2023 09:55
113

Kjetil Knutsen lijkt serieus in beeld bij Ajax, maar zijn eventuele komst zou wel wat voeten in de aarde hebben. De 54-jarige Noorse trainer strijkt via een speciale constructie een vorstelijk salaris op bij FK Bodø/Glimt, vertelt De Telegraaf-verslaggever Mike Veweij. 

Knutsen is één van de namen die valt in de zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer. "Het is nog even de vraag, maar ik denk dat hij serieus in beeld is. Ik kreeg een profiel van hem doorgestuurd en daarin stonden dingen die hem kenmerkten. Mislintat werd gevraagd wat het profiel van een nieuwe trainer is en het was alsof hij dat oplepelde", begint Verweij in de voetbalpodcast van de krant.

Opvallend genoeg lijkt Knutsen wel te moeten inleveren als hij in Amsterdam aan de slag wil. "Volgens collega's uit Scandinavië heeft Kjetil Knutsen nogal een bijzonder contract bij Bodø/Glimt", stelt Verweijn. "Hij zou vijftien tot twintig procent meedelen bij transfers. Dat is bij Ajax uit den boze. Dat gaat niet gebeuren bij een coach. Door die constructie schijnt hij bijna een Premier League-salaris bij die club te verdienen, dus Ajax zou wel echt in de buidel moeten tasten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!