'Van Praag (75) krijgt 'gigantisch belangrijke' bestuurlijke opdracht van Ajax'

'Van Praag (75) krijgt 'gigantisch belangrijke' bestuurlijke opdracht van Ajax'

6 juni om 07:42

Michael van Praag gaat Ajax een handje helpen, zo valt te lezen in De Telegraaf. De voormalig voorzitter heeft de opdracht gekregen om een nieuwe bestuursraad te vormen.

Recent stapte de volledige bestuursraad van Ajax op na onrust in de top. Dat ging onder meer over het voorstel om commissarissen te gaan vergoeden. De bestuursraad van Ajax heeft 73 procent van de aandelen van de club in handen, waardoor het direct invloed heeft op de samenstelling van de rvc. De 75-jarige Van Praag, die tussen 1989 en 2003 al voorzitter was van Ajax, krijgt nu de opdracht om de nieuwe raad te vormen.

In De Telegraaf laat zaakwaarnemer Rob Jansen zijn licht schijnen over dat nieuws. "Michael heeft een gigantisch belangrijke taak. Ik hoop dat hij in deze rol kritisch kijkt. Dit is een kans om de club Ajax genadeloos hard schoon te vegen. Michael is een buitengewoon sympathieke en capabele man, maar moet dat loyale en empathische even van zich af zetten. Kies geen aardige, maar de juiste mensen."

Jansen noemt daarna ook namen die mogelijk interessant kunnen zijn voor Ajax. "In mijn ogen zou Frank Rijkaard de ideale rvc-voorzitter zijn en Marco van Basten de perfecte commissaris technische zaken. Maak Jordi Cruijff technisch directeur en Dennis Bergkamp hoofd opleidingen en laat Winston Bogarde daarin met zijn mentaliteit een belangrijke rol spelen. Met deze rugdekking zou Heitinga prima de Ajax-trainer kunnen zijn. Dit is een goed stel, hoor. Welke échte Ajacied zou dit nou niet toejuichen?"