Witte rook in Noord-Londen: Spurs strikt na Slot-afwijzing nieuwe manager

Witte rook in Noord-Londen: Spurs strikt na Slot-afwijzing nieuwe manager

6 juni om 11:46

Tottenham Hotspur heeft de zoektocht naar een nieuwe manager eindelijk afgerond. De 57-jarige Ange Postecoglou komt over van Celtic en tekent een contract tot de zomer van 2027 in Noord-Londen.

Het was een onrustig seizoen bij Spurs. Antonio Conte verliet de club in maart, waarna interim-manager Cristian Stellini na vier wedstrijden uit zijn functie ontheven werd. Ryan Mason maakte het seizoen als interim af. In de tussentijd richtte Tottenham zijn pijlen op een nieuwe manager voor het komende seizoen. Julian Nagelsmann en Arne Slot bedankten voor de job, terwijl ook onder meer Luis Enrique in beeld was.

In Postecoglou heeft Spurs de opvolger van Conte gevonden. De Londenaren hebben een akkoord met Celtic bereikt en gaan met de Australiër, die ook in het bezit is van een Grieks paspoort, op jacht naar de eerste prijs sinds 2008. In zijn debuutseizoen bij Spurs moet Postecoglou het doen zonder Europees voetbal. Ook rijst de vraag of de kersvers manager volgends seizoen kan beschikken over topscorer Harry Kane, die mogelijk vertrekt.

"Ange brengt een positieve mentaliteit en een snelle, aanvallende speelstijl met zich mee. Hij heeft een sterke staat van dienst in het ontwikkelen van spelers en begrijpt het belang van het opleiden van jeugd. Dat is belangrijk voor onze club", zegt voorzitter Daniel Levy op de clubsite.