Cerny rekent op vertrek bij FC Twente

'Ik zat in 2019 in de Ajax-kleedkamer, deze ploeg is qua sfeer beste en mooiste'

8 juni om 09:10

Vaclav Cerny rekent erop dat hij gaat vertrekken bij FC Twente. De 25-jarige buitenspeler vindt dat hij na een sterk seizoen klaar is voor een stap hogerop.

Cerny, die het voorbije Eredivisie-seizoen tot dertien goals en elf assists kwam, is toe aan een nieuwe werkomgeving. "Ik moet nu de kans benutten en gebruikmaken van de mogelijkheden. Dit is ook voor de club het juiste moment, denk ik", zegt hij tegen TC/Tubantia. "Je weet nooit wat er gebeurt en misschien lukt het niet om weg te komen. Maar het is wel de bedoeling om een stap te maken. Je wilt het beste uit je carrière halen. Wat ik waard ben? Dat boeit me helemaal niks. Ik kan me er ook goed van afsluiten."

De Tsjech benadrukt dat hij het geweldig naar zijn zin heeft in Enschede. "Ik heb ook in de kleedkamer gezeten bij het Ajax van 2019. Dat was een fantastisch team. Maar deze ploeg is qua sfeer het beste en het mooiste", aldus Cerny. "We weten ook dat we met dit elftal iets kunnen bereiken. Dat is onze motivatie, elke keer weer. Dat het een genot is om hier te spelen, komt ook door ons publiek. Dat vind je niet zomaar bij elke club."

Volgens diverse media staat Cerny in de nadrukkelijke belangstelling van VfL Wolfsburg. Ook AZ zou in de race zijn voor de aanvaller.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!