Maher ziet wereldsterren naar Saudi-Arabië trekken: 'Ik hoop dat Busquets komt'

Maher ziet wereldsterren naar Saudi-Arabië trekken: 'Ik hoop dat Busquets komt'

12 juni om 11:00
Laatste update: 12 juni om 14:38

Saudi-Arabië trekt steeds meer wereldsterren aan. Na Cristiano Ronaldo bewandelen ook Karim Benzema en N'Golo Kanté de route naar het Midden-Oosten. Adam Maher, speler van het Saudische Damac FC, vertelt in #DoneDeal van VoetbalPrimeur over de aantrekkingskracht van de competitie.

Eind 2022 verraste Ronaldo met zijn keuze voor Al Nassr. Voor Maher kwam het nieuws niet per definitie als een verrassing. "Verrast... Ik weet dat hij een hele goede keuze heeft gemaakt voor hemzelf. Maar het was zeker een boost voor het voetbal hier, toen we hoorden dat hij kwam", zegt de 29-jarige middenvelder in de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Maher erkent dat de Saudische competitie gegroeid is sinds de komst van de Portugees. "Het leefde daarvoor al, maar sinds Cristiano Ronaldo er is en er weer een paar spelers gaan komen..."

"Je merkt dat het niveau enorm omhoog gaat en dat de aandacht voor de competitie toeneemt. Dat is mooi om te zien. En het is voor mij ook prachtig, omdat ik nooit tegen hen gespeeld heb", aldus Maher. "Ik kan me meten met hun niveau." In totaal wil de Saudische competitie deze zomer tien wereldsterren aantrekken. "Ik zou Busquets graag zien komen", stelt Maher. "Omdat ik altijd naar hem heb gekeken. Hij is ook een nummer zes. Eigenlijk hoopte ik ook op Messi, maar die heeft een andere keuze gemaakt. Ik hoor dat Kanté ook komt, heel mooi."

Maher speelt sinds de zomer van 2022 voor Damac en heeft nog een tweejarig contract. Dat de competitie in Saudi-Arabië aantrekkelijker wordt, zet Maher aan het denken. "Of het een reden is om hier langer te blijven? Zeker. Ik heb het ook naar mijn zin. Na de vakantie gaan we weer gas geven. Ik heb hier nog twee jaar, maar als het hier steeds beter wordt, zie ik wel kans om te blijven."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!