Slot en Ajax-target Steijn op vijfkoppige shortlist voor fraaie onderscheiding

Slot en Ajax-target Steijn op vijfkoppige shortlist voor fraaie onderscheiding

12 juni om 12:33

Arne Slot kan ook dit seizoen aan de haal gaan met de Rinus Michels Award. De trainer van Feyenoord is één van de genomineerden om uitgeroepen te worden tot de beste trainer van de Eredivisie. Naast Slot zijn ook Ajax-target Maurice Steijn, Ron Jans, Pascal Jansen en Joseph Oosting in de race voor de prijs.

De trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal deelt ieder jaar de Rinus Michels Award uit aan de beste trainer van het Eredivisie-seizoen. Alle coaches uit het betaald voetbal mogen stemmen. Vorig jaar ging Slot dus aan de haal met de prijs, toen hij als derde eindigde met Feyenoord en de Conference League-finale haalde. De coach is nu opnieuw genomineerd.

Steijn maakt ook kans op de Rinus Michels Award. De Haagse oefenmeester haalde de finale van de play-offs met Sparta en eindigde als zesde in de competitie. Daarnaast kwam zondagavond naar buiten dat hij op pole position ligt om de nieuwe trainer van Ajax te worden.

Jans, die FC Twente bij zijn afscheid Europa in stuurde, staat ook op de shortlist. Datzelfde geldt dus voor Jansen een Oosting. Eerstgenoemde haalde dit seizoen de halve finale van de Conference League met AZ, terwijl Oosting na zijn uitstekende seizoen bij RKC Waalwijk een move naar Twente verdiende. Op maandag 26 juni wordt bekend wie de Rinus Michels Award wint.