'Heerenveen-steunpilaar parkeert interesse uit buitenland en hoopt op PSV of Ajax'

'Heerenveen-steunpilaar parkeert interesse uit buitenland en hoopt op PSV of Ajax'

12-06-2023 14:12
130

Milan van Ewijk heeft Sporting Portugal in de wachtkamer gezet, zo meldt O Jogo. De 22-jarige vleugelverdediger wil eerst wachten op een mogelijk voorstel van PSV of Ajax. Ondertussen lijkt de vraagprijs van sc Heerenveen ook bekend.

Van Ewijk groeide dit seizoen uit tot steunpilaar bij de Friezen, waar hij nog tot medio 2025 vastligt. De rechtsback staat deze zomer open voor een nieuwe stap in zijn carrière. Sporting en Anderlecht hebben hem al enige tijd op de korrel, maar Van Ewijk en zijn management hebben een beslissing nog even voor zich uit geschoven. Stiekem hoopt hij dat PSV of Ajax nog aanklopt in het Abe Lenstra Stadion.

Een transfer van Van Ewijk lijkt hoe dan ook een kwestie van tijd. Heerenveen is bereid om mee te werken aan een transfer, maar heeft wel een fors prijskaartje op hem geplakt. De oud-speler van ADO Den Haag moet minimaal zes miljoen euro opleveren, schrijft O Jogo.

Van Ewijk sprak in mei al met VoetbalPrimeur over de 'Dumfries-route'. Hij heeft regelmatig contact met de Inter-back. "Voor de stap die Dumfries heeft gemaakt (naar PSV, red.) zou ik ook tekenen. Maar ik weet niet of er contact is."