'Drietal dat steward van Twente op spoor gooide veroordeeld tot hoge celstraffen'

'Drietal dat steward van Twente op spoor gooide veroordeeld tot hoge celstraffen'

13 juni om 14:57

Drie FC Twente-fans zijn hebben een celstraf gekregen voor het mishandelen van een steward van de club met een lichte verstandelijke beperking. Dat meldt de Tubantia. De mishandeling vond plaats op het station van Borne, waar de man op het spoor werd geduwd.

De verdachten zaten al langere tijd in hechtenis na het incident eind februari. Één van de drie heren die de steward het spoor opduwde is veroordeeld tot 18 maanden celstraf, de andere twee kregen zes maanden. De man zou ook in de trein al aangevallen zijn door de mannen, aangezien hij het opnam voor een meisje dat werd uitgescholden. Daarna werd hij dus op het perron verder aangepakt en op het perron geduwd.

Het slachtoffer deed ook zijn verhaal in dezelfde krant. "Achter mij in de trein zat een jongedame. Zij werd lastiggevallen door drie heren die de trein binnenkwamen. 'Kutwijf, hoerenwijf', riepen ze. Ik was de enige die haar hielp en werd daarop geschopt en geslagen. Ze schopten en sloegen mij opnieuw en vijf minuten later lag ik op het spoor." Uiteindelijk werd de man gered van het spoor en werd de helper geëerd in het dorp Borne.