'Goed nieuws voor Ajax: clausule in contract Fener-parel Güler geactiveerd'

'Goed nieuws voor Ajax: Fener-parel Güler voor gelimiteerde som op te halen'

14 juni 2023 om 07:40
Laatste update: 14 juni 2023 om 08:47

Fenerbahce-talent Arda Güler is deze transferzomer voor 17,5 miljoen euro op te halen. Veel Europese clubs, waaronder Ajax, zitten achter de achttienjarige middenvelder annex aanvaller aan.

Transferexpert Fabrizio Romano schrijft dat Güler voor 17,5 miljoen euro op te pikken is. De journalist bevestigt dat die ontsnappingsclausule geactiveerd wordt, omdat het supertalent meer dan 1.500 minuten gespeeld heeft voor Fenerbahce. Ajax leek, door het financiële geweld in de topcompetities, geen rekening meer te hoeven houden met de komst van Güler. Een vaste transfersom maakt het voor de Amsterdammers mogelijk om te concurreren met andere partijen.

VoetbalPrimeur meldde in april al dat de entourage van Güler oriënterende gesprekken met Ajax voerde. Güler, die als aanvallende middenvelder en rechtsbuiten uit de voeten kan, wordt steeds belangrijker voor Fenerbahce. De laatste maanden was hij een vaste basisklant. Het afgelopen seizoen scoorde hij in 35 optredens zes keer en was hij zevenmaal aangever. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!