'Geen ideale situatie' bij Jong Oranje: 'Nee, maar heb het maximale eruit gehaald'

'Geen ideale situatie' bij Jong Oranje: 'Nee, maar heb het maximale eruit gehaald'

14 juni om 12:00
Laatste update: 14 juni om 12:08

Bart Verbruggen kent geen ideale voorbereiding op het EK onder 21 met Jong Oranje. Doordat RSC Anderlecht al vroeg klaar was in de Belgische competitie, speelde hij al ruim anderhalve maand geen enkele wedstrijd meer.

In België eindigde Anderlecht als elfde, waardoor het niet in de play-offs om het kampioenschap en degradatie terechtkwam. Verbruggen speelde daardoor al lang geen wedstrijd meer, terwijl het jeugd-EK eraan komt. "Ik denk dat elke speler wel kan beamen dat ritme fijn is, zodat je in een bepaald momentum komt", zegt de goalie tegen ESPN.

"Ik heb er wel alles aan gedaan om een bepaald ritme te behouden. Ik ben direct even op vakantie gegaan, waarna ik ben gaan trainen met een personal trainer", gaat Verbruggen verder. "Later ben ik aangesloten bij mijn oude club, NAC. Die zaten toen midden in de play-offs, waardoor ik toch nog een beetje in wedstrijdsituaties kwam. Vanaf maandag heeft de KNVB allerlei dingen goed geregeld. Ik denk dus dat ik het maximale eruit heb gehaald, maar het is geen ideale situatie, nee."

Woensdagmiddag krijgt Verbruggen mogelijk de kans om wat wedstrijdritme op te doen: Jong Oranje oefent dan tegen de leeftijdsgenoten van Japan. Het is de laatste wedstrijd die de formatie van Erwin van de Looi speelt voor het begin van het EK.