Steijn komt met eerste reactie na Ajax-move: 'Kan terugkijken op geweldige tijd'

Steijn reageert op stap van Sparta naar Ajax: 'Kan terugkijken op geweldige tijd'

14 juni om 11:28

Maurice Steijn kijkt terug op een geweldige periode bij Sparta Rotterdam, zo vertelt hij tegen de clubkanalen van de Rotterdammers. De Haagse oefenmeester vertrekt naar Ajax en dat maakt ook technisch directeur Gerard Nijkamp trots.

Ajax en Sparta hebben de overgang van Steijn woensdagochtend wereldkundig gemaakt. "Ik kan terugkijken op een geweldige periode bij Sparta, waarin we iets moois hebben neergezet", reageert de hoofdrolspeler op dat nieuws. Steijn behoedde Sparta voor degradatie en eindigde dit seizoen zelfs als zesde. "De afgelopen veertien maanden heb ik met heel veel plezier gewerkt op Het Kasteel en ik wil alle spelers, stafleden en supporters heel veel succes wensen voor de toekomst."

Nijkamp is trots door de prachtige move van zijn collega. "We zijn Maurice dankbaar voor wat hij voor de club betekend heeft. Hij gaf zijn jawoord aan de club toen nog onduidelijk was op welk niveau we zouden acteren en stapte vroegtijdig in om ons voor de Eredivisie te behouden. Wat we het afgelopen seizoen hebben bereikt, stemt ons trots."

"Dat een topclub als Ajax zich dan meldt, geeft aan hoe er naar de prestaties van dit Sparta gekeken wordt", vervolgt Nijkamp. "Graag hadden we langer met Maurice doorgegaan, daar hebben we ook goede gesprekken over gevoerd en hij deelde die intentie, maar hierbij gaf hij wel steeds aan dat wanneer een topclub zich zou melden, hij voor die kans wilde gaan. Hier willen we hem alle geluk en succes bij wensen."