Helemaal rond: Real Madrid betaalt ruim honderd miljoen en presenteert Bellingham

Helemaal rond: Real Madrid betaalt ruim honderd miljoen en presenteert Bellingham

14 juni om 13:39
Laatste update: 14 juni om 13:39

De deal was al rond, maar Jude Bellingham mag zichzelf nu echt officieel speler van Real Madrid noemen. De middenvelder kost ruim honderd miljoen euro en heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract in de Spaanse hoofdstad.

Een week geleden maakte Borussia Dortmund al bekend dat Bellingham de overstap maakt naar Real Madrid. Nu zijn de laatste formaliteiten afgerond en de handtekeningen gezet. Real Madrid betaalt 103 miljoen euro voor de Engels international. Dat bedrag kan nog oplopen tot een kleine 134 miljoen door middel van bonussen. De kans is daardoor aanwezig dat Bellingham de duurste Real Madrid-speler ooit wordt.

De negentienjarige Engelsman tekent voor zes jaar bij De Koninklijke. In gesprek met de clubkanalen van Dortmund neemt Bellingham afscheid van de club waar hij drie jaar actief was. "Ik wil iedereen bij Dortmund en de fans bedanken voor alles wat we hebben meegemaakt. Het was een eer om dit shirt zo vaak te mogen dragen, op mooie en mindere momenten. Ik kijk uit naar mijn nieuwe missie, maar de reis ernaartoe zal ik nooit vergeten."

Met de komst van Bellingham en de eerder aangetrokken Aurélien Tchouaméni en Eduardo Camavinga sorteert Real Madrid voor op eventuele exits van Toni Kroos (33) en Luka Modric (37). De twee bevinden zich in de herfst van hun loopbaan. In de zomer van 2020 nam Dortmund Bellingham voor dertig miljoen euro over van het noodlijdende Birmingham City. In Duitsland werd de jonge middenvelder een grote naam in het internationale voetbal en legde hij beslag op de DFB Pokal. Recent greep Bellingham ternauwernood naast de Duitse landstitel met Dortmumd. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!