Lang doet verhaal: 'Eerlijk is eerlijk, in principe wilde ik niet naar België'

'Diep in mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, maar ik zei: wat heb ik hier?'

14 juni 2023 om 13:48

Noa Lang is openhartig over zijn transfer naar Club Brugge. De 23-jarige aanvaller had aanvankelijk geen trek in een stap naar België en wilde vol voor zijn kans bij Ajax gaan, tot hij op gesprek was geweest in Brugge.

Na een uitleenperiode bij FC Twente sloot Lang in de voorbereiding op het seizoen 2021/2021 weer aan bij Ajax. "Eerlijk is eerlijk, in principe wilde ik niet naar België", begint Lang bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Ik kreeg een contractaanbieding van Ajax voor vier, vijf jaar. Ik had die voorbereiding mijn ding gedaan, dus ik dacht: ik ga hier mijn kans krijgen, ik ga vaker invallen."

Niets bleek minder waar. "In de eerste drie wedstrijden heb ik vijf minuten gespeeld. Toen dacht ik: loesoe (weg, red.). Tadic stond op mijn plek en dan had je Ziyech en Promes. Diep in mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, want het is mijn droomclub sinds klein. Maar mijn verstand zei: je moet weg." Club Brugge was geïnteresseerd in Lang. "Ik zei: laat me verhuren aan Club BruggeNee, niets van, we hebben jou nodig, hoorde ik."

"Ik zei: wat heb ik hier? Ik ben twintig, wat heb ik aan vijf minuten? Zo ga ik me niet ontwikkelen", vertelt Lang, die zag dat Club Brugge steeds serieuzer werd. "Financieel staan ze sterk, ik zag Champions League...", aldus de Oranje-international, die ging nadenken over een transfer. Met zijn zaakwaarnemer reed hij naar Brugge. "Ik kom op het complex en denk: is dit België? Dit is te erg", doelt Lang op het fraaie trainingscomplex, dat in zijn ogen mooier en nieuwer is dan De Toekomst. "Na dat gesprek dacht ik: ja, ik ga daarheen."

Na veel tumult werkte Ajax mee aan een verhuur van Lang. Een jaar later werd hij definitief overgenomen door Club Brugge.