'Ik en Ten Hag zijn niet zo netjes uit elkaar gegaan, maar hij is een toptrainer'

'Ik en Ten Hag zijn niet zo netjes uit elkaar gegaan, maar hij is een toptrainer'

14 juni om 15:25

Noa Lang heeft een boekje opengedaan over zijn relatie met Erik ten Hag. Bij Ajax schuurde het soms tussen speler en trainer, maar Lang benadrukt dat hij Ten Hag 'een toptrainer' vindt.

Het is algemeen bekend dat er soms wat frictie was tussen Lang en Ten Hag. Bij Kick 'T Met vertelt de aanvaller van Club Brugge daar nu over. "Ten Hag was wel veel met me bezig, man. Eerlijk is eerlijk, ik vind hem wel een toptrainer. We zijn niet zo netjes uit elkaar gegaan, maar ik heb wel respect voor hem altijd.

Lang doelt op het feit dat hij 'duidelijk' bij Ten Hag aangaf dat hij klaar was met zijn geringe speeltijd, vlak voordat hij vertrok uit Amsterdam. "Ik moest altijd naast hem komen zitten en dan klapte hij zijn laptop open", gaat de buitenspeler verder. "Hij zei dan: kijk, ik heb met Arnautović, Promes en nog veel meer andere spelers gewerkt. Die waren ook een beetje lastig, maar kijk tot waar ze het hebben geschopt. Dat ga jij ook doen. Hij was altijd zo met me bezig."

Een woordenwisseling tussen Ten Hag en Lang op bezoek bij Telstar staat bij veel mensen nog op het netvlies. De coach zei scherp dat de Oranje-international 'zijn mond moest houden' na balverlies. "Dat is echt veel groter gemaakt dan het is", blikt Lang terug. "Als je de beelden kijkt: ik kreeg gewoon een slechte bal, die toen uit ging. Maar als jij een jonge speler bent die net komt kijken, mag je dat blijkbaar niet zeggen. Ik zei: hij moet die bal goed geven. Er lag daar een microfoon en de rest is geschiedenis. Ik zie het nu nog steeds in Engeland, vier jaar later."