NEC heeft derde zomeraanwinst binnen: 'We zijn onder de indruk van hem'

NEC heeft derde zomeraanwinst binnen: 'We zijn onder de indruk van hem'

14 juni om 17:33

NEC heeft zijn derde zomeraanwinst binnen. De Nijmegenaren maken bekend dat Lars Olden Larsen naar De Goffert komt. NEC betaalt een transfersom voor de Noorse aanvaller, die een contract tot medio 2027 ondertekent. 

Dinsdagavond werd al duidelijk dat Larsen hard op weg was naar Nijmegen. De voormalig jeugdinternational is een 24-jarige buitenspeler die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Hij lijkt Ibrahim Cissoko te moeten vervangen. NEC neemt Larsen definitief over van het Russische Nizhny Novgorod, dat hem de afgelopen anderhalf jaar aan BK Häcken verhuurde wegens de oorlog in Oekraïne. Het is niet duidelijk wat de nummer twaalf van de Eredivisie betaalt voor de buitenspeler.

In gesprek met de clubkanalen reageert technisch directeur Carlos Aalbers op het transfernieuws. "We hebben Lars nauwlettend gevolgd en zijn onder de indruk van zijn prestaties bij BK Häcken. Hij heeft het vermogen om wedstrijden te beslissen en past bij onze speelstijl. We zijn ervan overtuigd dat hij onze aanvalslinie zal versterken de komende seizoenen."

Larsen, die in de Zweedse competitie prima cijfers kan overleggen, kijkt uit naar de start van de voorbereiding. "Het voelt goed om hier te zijn en om volgend seizoen voor NEC te mogen spelen. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te ontmoeten, de fans te leren kennen en mijn bijdrage te leveren aan het succes van de club. Samen gaan we hard werken en streven naar positieve resultaten voor deze club."