'Ajax kent transfersommen Spertsyan en Güler: grote kans op transfer van Turk'

'Ajax hoort vraagprijs voor Spertsyan, Amsterdammers ook serieus voor Güler'

14 juni 2023 om 20:04

Ajax lijkt nog in de race voor zowel Eduard Spertsyan als Arda Güler. De Amsterdammers moeten wel fors in de buidel tasten: de Armeese middenvelder en de Turkse technicus kosten gezamenlijk zo'n dertig miljoen euro.

Onder meer De Telegraaf meldde vorige week dat Ajax-directeur Sven Mislintat de pijlen richt op Spertsyan, die veertien keer scoorde en veertien assists gaf in 41 officiële duels voor Krasnodar. Volgens de Armeense sportjournalist Hrach Khachatryan wil de Russische club wel een transfersom van twaalf miljoen euro ontvangen. Daarnaast wil Krasnodar meerdere bonussen in de deal met de Amsterdammers opnemen.

Ajax toont al langer interesse in Güler. Volgens de Turkse sportjournalist Unal Emin Canbay, werkzaam voor beIN Sports, behoort de Nederlandse topclubs tot de grootste kanshebbers. 'Er zijn veel aanbiedingen voor Arda', schrijft hij op Twitter. 'Als een aanbod komt van een club als Dortmund of Ajax dat hij constant kan spelen, dan gaat hij hoogstwaarschijnlijk weg. Laat me benadrukken dat Ajax serieuze interesse heeft in Arda. Er is een mogelijkheid dat hij blijft, maar de kans is groter dat hij gaat.'

Door een transferclausule is Güler voor 17,5 miljoen euro over te nemen van Fenerbahçe, zo meldde Fabrizio Romano al. De spelmaker, die ook veelvuldig als hangende rechtsbuiten speelt, vertolkt een steeds grotere rol in Istanbul. In 35 optredens was hij goed voor zes goals en zeven assists.