'Steijn zal meteen laten merken wie de baas is bij Ajax, zal er bovenop zitten'

'Steijn zal meteen laten merken wie de baas is bij Ajax, zal er bovenop zitten'

15 juni om 11:28

Kees Kwakman noemt de aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax een 'interessante keuze'. De voormalig verdediger annex middenvelder begrijpt de scepsis rondom de 49-jarige oefenmeester.

Steijn werd woensdag officieel gepresenteerd door Ajax. "Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken of het een goede keuze is. Verrassend is het zeker, omdat zijn naam nooit is genoemd", begint Kwakman bij ESPN. "Toch is het gek dat als de naam van Kjetil Knutsen als mogelijke trainer wordt genoemd, dat dan de wenkbrauwen minder omhoog gaan dan bij Steijn. Als je kijkt wat hij gedaan heeft is dat razendknap, maar nu moet hij zich als trainer gaan ontwikkelen."

Kwakman benadrukt dat er werk aan de winkel is voor Steijn, die in het verleden bij iedere club dezelfde speelstijl hanteerde. "Bij Ajax zal er meer verlangd worden en hebben ze ook niet de spelers om dat te doen. Het zal een uitdaging worden om verzorgder voetbal te gaan spelen, maar ik denk dat daarom ook de naam van Hedwiges Maduro wordt genoemd. Hij kan hem daarbij helpen om meer op de Ajax-manier te spelen."

De analist verwacht dat Steijn de Ajax-kleedkamer voor zich kan winnen. "Ze willen een ervaren trainer. Dat is hij. Hij zal meteen laten merken wie de baas is. Ondanks dat het misschien niet een hele grote naam is, zal hij er bovenop zitten."