PSG-transfer van zestig miljoen bevestigd: 'Ik ga naar een gigantische club'

PSG-transfer van zestig miljoen bevestigd: 'Ik ga naar een gigantische club'

15 juni om 14:36

Het hing al een tijdje in de lucht en Manuel Ugarte bevestigt zijn transfer zelf: de 22-jarige middenvelder verruilt Sporting CP voor Paris Saint-Germain. Met de transfer gaat naar verluidt zestig miljoen euro gemoeid.

PSG heeft Chelsea afgetroefd in de strijd om Ugarte. De Parijzenaren hebben de afkoopclausule, die volgens Portugese media zestig miljoen euro beraagt, gelicht. Tegenover Record maakt de Uruguayaan de transfer wereldkundig. "Het is nu tijd om uit te rusten en daarna is het tijd om bij PSG te starten", zegt hij. "Ik ga naar een gigantische club. Ik besef het nog niet helemaal, maar ik ben heel blij."

Ugarte heeft de medische keuring al doorstaan en alle handtekeningen zijn gezet. De controleur vindt het jammer dat Lionel Messi vlak voor zijn komst vertrekt. "Het zou ongelooflijk zijn geweest om met hem te spelen. Maar zo gaat het in de voetballerij."

Twee jaar geleden pikte Sporting Ugarte voor ruim tien miljoen euro op bij Famalicão. Afgelopen seizoen was de Zuid-Amerikaan een vaste waarde in het elftal van trainer Rúben Amorim.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!