Kvicha Kvaratskhelia heeft zich teruggetrokken uit de selectie van Georgië

Goed nieuws voor Jong Oranje: Kvaratskhelia doet niet mee op EK Onder 21

15 juni om 17:54

Kvicha Kvaratskhelia heeft zich teruggetrokken uit de selectie van Georgië voor het EK onder 21. De absolute sterspeler van het land, dat het toernooi organiseert, maakt dat zelf bekend in een bericht op Facebook

De 22-jarige Kvaratkshelia was dit seizoen met twaalf doelpunten en dertien assists in de Serie A een van de absolute uitblinkers bij Napoli, dat kampioen werd van Italië. Hij sloot aanvankelijk aan bij de selectie van Jong Georgië, maar meldt zich nu alsnog af. 'Na het langste seizoen uit mijn leven is het heel zwaar om te spelen in zo’n sterk toernooi', zo is te lezen. Het is nog even wachten op de definitieve UEFA-lijst, maar het lijkt het een zekerheid dat hij niet meedoet. 

De afwezigheid van Kvaratskhelia is een gigantische klap voor de organisator, maar goed nieuws voor Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi is namelijk ingedeeld met Georgië in groep A. De andere twee tegenstanders daarin zijn Portugal en België. 

Het toernooi begint volgende week woensdag voor Jong Oranje. Dan staat de wedstrijd met de Belgische leeftijdsgenoten op het programma. Woensdag werd er nog een oefenduel afgewerkt met Japan. Die wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.