Southgate: 'Bellingham gaat een nieuwe wereld ontdekken, een grootsere wereld'

'Bellingham gaat een nieuwe wereld ontdekken, een grootsere wereld'

16 juni 2023 om 16:22
Laatste update: 16 juni 2023 om 16:39

Gareth Southgate heeft gereageerd op de transfer van Jude Bellingham. De negentienjarige middenvelder verliet Borussia Dortmund voor een nieuw avontuur bij Real Madrid en dat deed de bondscoach van Engeland deugd.

"Hij gaat daar enorm genieten, dat weet ik zeker", aldus Southgate op de persconferentie in aanloop naar het duel met Malta. "Hij gaat een nieuwe wereld ontdekken. Een grootsere wereld. En leven in een compleet verschillende omgeving dan hij deed. Maar wat een geweldig moment."

"Het is een geweldig moment voor hem, maar ook voor zijn familie", vervolgt Southgate. "Dit is een fantastische kans. Real Madrid, dat is wat hem nu te wachten staat als volgende stap."

Na een drukke week lijkt Bellingham gewoon bij het nationale team aan te sluiten. "Hij was vastberaden om zich na alle plechtigheden bij ons aan te sluiten. Hij komt hier graag en wij vinden het fijn om hem om ons heen te hebben. Ik had de kans om veel tijd met hem door te brengen, omdat hij zijn conditie bij ons op peil hield voor de ploeg bij elkaar kwam. Het was geweldig om zijn enthousiasme te ervaren."