Vertrek Maduro 'aderlating' voor Almere: 'Ik vind hem tactisch heel sterk'

Vertrek Maduro 'aderlating' voor Almere: 'Ik vind hem tactisch heel sterk'

17 juni om 08:14

Danny Post speelde bij VVV-Venlo onder Maurice Steijn en werkte dit seizoen bij Almere City FC met Hedwiges Maduro. De ervaren middenvelder denkt dat Ajax een uitstekende slag slaat met het nieuwe technische duo.

"Ik denk dat Maurice het maximale uit een spelersgroep en individueel uit een speler kan halen", begint Post in gesprek met Ajax Showtime over de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers. "Als je bij Ajax het maximale eruit kunt halen, dus uit het individu en uit het team, dan denk ik dat je al heel ver komt. Er is natuurlijk meer kwaliteit bij de spelers dan waar hij voorheen mee heeft gewerkt."

Volgens Post is Steijn eerlijk en duidelijk naar zijn spelers. "Hij kan wel hard zijn. Ik vind dat hij een trainer is die duidelijkheid kan scheppen. Spelers reageren daar ook het beste op. Kijk, natuurlijk is hij ook wel van een geintje en kan hij ook warm zijn. Hij is ook echt wel menselijk, hij heeft ook gevoel voor dat aspect. Maar hij kan ook gewoon keihard zijn."

Maduro
Naast Steijn spreekt Post ook vol lof over Maduro. "Hij is een paar jaar bezig met het trainerschap en ik heb eigenlijk alleen maar een hele goede ervaring met hem. Zeker nu na de promotie. Hij maakt echt hele goede stappen, vind ik. Hij is gewoon duidelijk en ik vind hem tactisch heel sterk. En daarnaast heeft hij de ervaring in het buitenland, die hij kan overbrengen op de spelers. Spelers hebben ook vaak wel respect voor oud-spelers die op dat niveau hebben gespeeld."

Post vertelt dat Maduro in Flevoland veel tactische zaken voor zijn rekening nam. "Dan deed hij gewoon vaak onderdelen tijdens de training. Het tactische gedeelte tijdens de elf tegen elf. Dat was bij ons ook verdeeld, dus ik denk dat dat bij Ajax ook zo gaat zijn. Dat is eigenlijk zijn ding." De routinier noemt het vertrek van Maduro een 'aderlating'. "We hebben goed samengewerkt en we gaan hem ook zeker missen. Ik denk dat Ajax heel veel plezier aan hem gaat beleven."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!