'Feyenoord pikt verdedigers op bij Heerenveen en derde niveau van Spanje'

'Feyenoord pikt verdedigers op bij Heerenveen en derde niveau van Spanje'

17 juni om 09:51

Timo Zaal maakt de overstap van sc Heerenveen naar Feyenoord. Dat meldt Algemeen Dagblad-verslaggever Mikos Gouka op Twitter. De negentienjarige verdediger loopt uit zijn contract in Friesland, waardoor hij transfervrij kan worden opgepikt.

De Rotterdammers zitten al enige tijd achter Zaal aan. Hij moet in eerste instantie Feyenoord O21 van een impuls voorzien. Dit seizoen speelde de mandekker, die ook op het middenveld uit de voeten kan, zeven duels voor Heerenveen O21. Hij maakte één keer zijn opwachting in het eerste elftal. In de Derby van het Noorden viel hij eind januari in de slotseconden in.

Naast Zaal maakt Feyenoord ook werk van de komst van Jon Mikel Aramburu Mejías, meldt 1908.nl. De twintigjarige rechtsback heeft een aanbieding van de Nederlandse kampioen op zak. De Venezolaan, die ook de Spaanse nationaliteit heeft, speelt momenteel voor Real Unión, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. Net als bij Antef Tsoungui heeft Feyenoord een plan voor hem uitgestippeld. Zo zou hij verhuurd kunnen worden aan FC Dordrecht.

Aramburu speelde dit seizoen dertig duels voor Real Unión, dat naar verluidt een kleine vergoeding ontvangt. Hij scoorde drie keer en gaf twee assists.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!