Koeman verlangt meer van Oranje-selectie: 'Die mochten echt niet'

Koeman verlangt meer van Oranje-selectie: 'Die mochten echt niet'

17 juni om 23:50

Ronald Koeman benadrukt dat bepaalde zaken beter moeten bij het Nederlands elftal. De Oranje-bondscoach hoopt zondag in de troostfinale tegen Italië al bepaalde aspecten terug te zien.

Koeman legt op het persmoment van zaterdag de vinger op de zere plek na de nederlaag tegen Kroatië (2-4). "We willen de goede dingen uit dat eerste duel doorzetten en minder foutjes maken. De twee veldgoals, dus niet de strafschoppen, die mochten echt niet. Rond en binnen het strafschopgebied moeten we agressiever verdedigen. Er moet betere communicatie zijn en we moeten dichter bij onze tegenstander zijn."

De Nations League is voor Koeman wel degelijk van belang. Toch kijkt de bondscoach al verder. "We zijn bezig met de kwalificatie voor het EK 2024. Dat voert de boventoon. Maar een treffen met Italië is voor ons altijd een topwedstrijd. In welke hoedanigheid dan ook. Het gekke van de ploeg is dat ze eerst het EK winnen, en vervolgens het WK niet halen. Maar ze zijn altijd moeilijk te verslaan. Twee nederlagen in eigen land zou voor ons zeer teleurstellend zijn."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!