Koeman verwacht toewijding: 'Prestaties in troostfinale wegen mee richting EK'

Koeman verwacht toewijding: 'Prestaties in troostfinale wegen mee richting EK'

18-06-2023 08:18
56

Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn ploeg met volle overgave klaarstaat tegenover Italië. Het is geen geheim dat veel spelers van Oranje geen zin hebben in de troostfinale na een lang seizoen.

Oranje strijdt om de derde plek tegen Italië, dat van Spanje verloor in de andere halve finale. De spelers kunnen bijna op vakantie, maar moeten nog één keer aan de bak. Bij een nederlaag zou Koeman in zijn eerste vier duels na zijn rentree drie keer hebben verloren en alleen van Gibraltar hebben gewonnen. "Ja, dat zou zeer teleurstellend zijn", meent de bondscoach op het persmoment zaterdag. "Oók omdat je deze week in eigen land speelt, voor eigen publiek. Ik heb de groep verteld hoe ik kijk: prestaties tegen Italië neem ik mee naar september. Ze wegen mee in hoe ik dan selecteer."

Justin Bijlow mocht het tegen Kroatië laten zien nadat Andries Noppert op het WK de eerste doelman was en Jasper Cillessen in maart nog onder de lat stond. De doelman van Feyenoord werd weinig geholpen door zijn ploeggenoten en kreeg vier tegengoals om de oren. Wie er tegen Italië op doel staat? "Ik wil daar niets over kwijt. Jullie zien het vanzelf wel", besluit Koeman.