NAC heeft beet en herinvesteert Verbruggen- en Banzuzi-geld meteen

NAC heeft beet en herinvesteert Verbruggen- en Banzuzi-geld meteen

22 juni om 19:45

NAC heeft een deel van de miljoenen die het binnenkrijgt door Ezechiel Banzuzi en Bart Verbruggen direct geherinvesteerd. De Bredanaars pikken Dominik Janosek (foto links) namelijk definitief op uit Tsjechië.

De transfer van Janosek hing al even in de lucht, maar is nu ook officieel. NAC verkocht Banzuzi deze week voor ruim één miljoen euro aan OH Leuven, terwijl het ook flink gaat cashen door de aanstaande transfer van Verbruggen naar Brighton & Hove Albion. Een deel van dat geld pompt De Parel van het Zuiden dus in de transfer van Janosek. Het is niet duidelijk welke transfersom NAC precies betaalt.

De middenvelder komt over van FK Pardubice, dat zich ternauwernood wist te handhaven in Tsjechië. In Breda moet Janosek de opvolger worden van de transfervrij vertrokken Odysseus Velanas. De voormalig jeugdinternational tekent voor twee jaar in Breda.

Technisch directeur Peter Maas, die bij sc Heerenveen al een oogje had op Janosek, is blij met de deal. "Na het vertrek van Ody Velanas waren we op zoek naar aanvallende, creatieve middenvelder met scorend vermogen. We zijn erg blij met de komst van Dominik, omdat hij individueel extra kwaliteit kan brengen en tevens een echte teamplayer is."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!