PSV-exit uitgelegd: 'Naar mijn gevoel geen vertrouwen dat ik snel zou doorbreken'

PSV-exit uitgelegd: 'Naar mijn gevoel geen vertrouwen dat ik snel zou doorbreken'

24-06-2023 16:37
24

Jenson Seelt is in de wolken na zijn overstap van PSV naar Sunderland. De twintigjarige verdediger had niet het idee dat hij heel snel zou doorbreken in Eindhoven, terwijl hij eerder dicht bij een transfer naar Burnley was.

Vrijdag werd Seelt gepresenteerd bij Sunderland. PSV ontvangt naar verluidt twee miljoen euro voor de stopper. "Mijn contract liep nog een jaar door, maar naar mijn gevoel was er geen vertrouwen dat ik heel snel zou doorbreken", zegt Seelt tegenover het Eindhovens Dagblad over zijn exit uit Eindhoven.

"Dan moet je ergens anders durven kijken en je vleugels uitslaan. Afgelopen winter kon ik naar Burnley en was ik eventjes teleurgesteld, maar heb ik snel de knop omgezet. Dat is nu beloond met deze transfer", zegt een blije Seelt.

Seelt hoopt op termijn met Sunderland in de Premier League te acteren. "Het doel hier is om in twee, drie seizoenen een selectie te hebben waarmee die promotie kan worden afgedwongen. Sunderland investeert veel in jonge spelers van twintig jaar of iets ouder en geeft ze lange contracten en veel speelminuten. Dat moet in de toekomst leiden tot meer."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!