Arteta wil 'markt aanvallen' met Arsenal: 'De spelers halen die we nodig hebben'

Arteta wil 'markt aanvallen' met Arsenal: 'De spelers halen die we nodig hebben'

25-06-2023 15:15
26

Arsenal moest afgelopen seizoen nipt zijn meerdere erkennen in Manchester City in de Engelse titelstrijd, maar The Gunners zitten niet bij de pakken neer. Mikel Arteta gaat in gesprek met Marca in op de ambities in het Emirates Stadium.

Arsenal wil volgend seizoen opnieuw proberen om Manchester City naar de troon te steken. De Londenaren richten de pijlen daarom op drie topversterkingen: Declan Rice, Kai Havertz en Jurriën Timber. De beleidsbepalers zijn al volop in onderhandeling met respectievelijk West Ham United, Chelsea en Ajax.

"Tot op de dag van vandaag doet het pijn dat we de Premier League-titel verloren hebben na een strijd met Manchester City van tien maanden. Ik dacht op veel momenten dat we zouden winnen. Maar dat is voetbal. Onze tegenstander heeft de beste ploeg ter wereld, de beste trainer ter wereld...", vertelt Arteta in een uitgebreid interview met Marca.

De Spaanse manager wil komende zomer een volgende stap zetten. "We hebben de ploeg al nieuw leven ingeblazen. We willen een winnend team bouwen dat lang vooruit kan." Arteta beseft dat investeringen daarvoor nodig zijn. "We hebben belangrijke spelers nodig en we zullen de markt aanvallen om die spelers te halen." De Spanjaard houdt zich desondanks op de vlakte over beoogde versterkingen als Rice en Havertz.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!