'Reijnders bereikt persoonlijk akkoord en wil AZ verlaten voor AC Milan'

'Reijnders bereikt persoonlijk akkoord en wil AZ verlaten voor AC Milan'

27 juni 2023 om 11:45

AZ is nog lang niet af van AC Milan. De Italiaanse topclub wil Tijjani Reijnders overnemen, heeft daar miljoenen voor over en zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de 24-jarige middenvelder.

AZ-trainer Pascal Jansen zei maandag tegen ESPN dat de kans 'heel groot' is dat Reijnders in Alkmaar blijft. "Ik heb wel wat voorbij zien komen, maar drie partijen moeten tevreden zijn: de club, de speler en de geïnteresseerde club. Tot op heden is er helemaal niets aan de orde", aldus Jansen.

Toch lijkt men in Alkmaar ernstig rekening te moeten houden met het vertrek van Reijnders, die volgens La Gazzetta dello Sport persoonlijk akkoord is met AC Milan. De Rossoneri lijken tussen achttien en twintig miljoen euro te willen betalen.

Reijnders, die begin dit jaar zijn contract nog verlengde tot medio 2027, zou een droomtransfer naar Milan helemaal zien zitten. Op 24-jarige leeftijd, na het beste seizoen van zijn leven en na zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal acht hij zichzelf klaar voor de stap, klinkt het.

Milan is ook bezig met Chelsea-middenvelder Ruben Loftus-Cheek. Zijn waarschijnlijke komst staat los van Reijnders. De Italianen zijn door het vertrek van Sandro Tonali naar Newcastle United (70 miljoen euro) en de zware blessure van Ismaël Bennacer op zoek naar twee versterkingen voor het middenveld. Ook PSV'er Joey Veerman zou op de lijst staan.