Crystal Palace-speler koopt samen met rapper hun amateurclub tijdens zijn carrière

Crystal Palace-aanvaller Zaha koopt samen met Stormzy grote amateurliefde

27 juni om 13:57
Laatste update: 27 juni om 14:03

Wilfried Zaha heeft de buurt waar hij opgroeide op een mooie manier geholpen. De aanvaller van Crystal Palace heeft Croydon Athletic gekocht, een club die op het negende niveau in Engeland uitkomt. Dat deed hij samen met rapper Stormzy en zakenman Danny Young.

Zaha is op dit moment nog steeds actief als voetballer. De aanvaller is vanaf 30 juni transfervrij en kan de overstap naar verschillende clubs maken. Een transfer naar Saudi-Arabië wees de Ivoriaans international al wel af. Alle drie de heren groeiden op in de gelijknamige wijk Croydon en willen met het kopen van de club iets terug doen voor hun oude buurt. Eerder kocht Zaha ook al de club uit zijn geboortestad in Ivoorkust op.

De club maakte de komst van de nieuwe eigenaren bekend in een statement. "Een consortium van Wilfried Zaha, Stormzy en Danny Young hebben officieel de contracten getekend om eigenaar te worden van de club. Ze zullen de club waar ze opgroeiden gaan beheren, ontwikkelen en de dagelijkse leiding hebben. De heren hopen de gehele buurt mee te nemen in hun nieuwe avontuur."