'Chelsea gaat na leegloop voor Franse spits die hoofdrol had in spectaculair duel'

'Chelsea gaat na leegloop voor Franse spits die hoofdrol had in spectaculair duel'

10-07-2023 10:59
13

Chelsea gaat deze zomer niet alleen maar spelers verkopen, ze willen ook nog minimaal een aanwinst halen. The Blues willen Elye Wahi ophalen van Montpellier. Volgens L’Équipe wil Montpellier een bedrag van rond de dertig miljoen euro. 

Volgens de Franse krant wil Chelsea deze week hun eerste bod uitbrengen op de Franse aanvaller. Voor de Londenaren zou Wahi na Nicolas Jackson en Cristopher Nkunku de derde zomeraanwinst zijn. Wel verkocht Chelsea al negen spelers uit de huidige A-selectie. Wahi werd eerder ook in verband gebracht met een transfer naar Arsenal, maar Chelsea lijkt wat serieuzer in de markt te zijn.

Wahi is een jeugdproduct van Montpellier en kende afgelopen seizoen een topjaar in de Ligue 1. Hij maakte in 33 wedstrijden negentien goals voor de ploeg die dertiende eindigde in de Franse competitie.

Voor Wahi was zijn beste wedstrijd van afgelopen seizoen ongetwijfeld die tegen Olympique Lyon. De spits van Montpellier scoorde die wedstrijd vier keer, maar toch werd hij geen Man of the Match. Die award ging naar Alexandre Lacazette, die ook vier keer scoorde maar in de honderdste minuut wel de winnende goal maakte.