'Domper voor Tapia: oud-Feyenoorder kan toptransfer voorlopig vergeten'

'Domper voor Tapia: oud-Feyenoorder kan toptransfer voorlopig vergeten'

10-07-2023 15:17 Laatste update: 15:29
25

Renato Tapia stond op het punt om een droomtransfer naar Olympique Lyon te maken, maar die overstap is op losse schroeven komen te staan. De Franse club wordt scherp in de gaten gehouden door de financiële afdeling van de Franse voetbalbond, waardoor nieuwe transfers lastig zijn. Dat meldt L'Équipe.

Olympique Lyon-eigenaar John Textor zou nog niet de juiste financiële garanties aan de bond hebben gegeven. De autoriteiten hebben daardoor nog geen toestemming gegeven om de overstap van Tapia officieel te maken. Lyon zou nog niet op hebben gegeven en wil de Peruaan van Celta de Vigo nog steeds aan de selectie toevoegen. Eerder haalde Lyon al wel Skelly Alvero van Sochaux en Clinton Mata van Club Brugge.

De 27-jarige Tapia speelde in Nederland voor FC Twente, Feyenoord en Willem II. De Rotterdammers namen hem in 2016 voor 1,5 miljoen euro over van de Tukkers. Na 2,5 jaar Feyenoord en een half jaar bij Willem II, vertrok Tapia transfervrij naar het Spaanse Celta de Vigo. Daar groeide de middenvelder uit tot een vaste waarde, waardoor hij op de radar van Olympique Lyon verscheen.