'Winstwaarschuwing' PSV: 'Sánchez maakt ze beter, maar zit geen statiegeld op'

PSV denkt aan Sánchez en overweegt nieuwe rechtsback: 'Idealiter sterkere namen'

12 juli 2023 om 12:30

Na Noa Lang en Ricardo Pepi richt PSV zich nu ook op verdedigende versterkingen. De Eindhovenaren willen het liefst een rechtsback en centrale verdediger aantrekken, zegt clubwatcher Rik Elfrink in #DoneDeal. De naam van Davinson Sánchez valt al in het Philips Stadion.

"Dat is wel één van de posities waar nog wat moet gebeuren eigenlijk. PSV heeft de afgelopen seizoenen toch te veel tegengoals gehad. De verdediging was een zorgenkind", begint Elfrink in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

De verslaggever van het Eindhovens Dagblad vertelt dat Patrick van Aanholt voldoet op linksback, terwijl Olivier Boscagli links centraal achterin weer fit is. "Daar zijn wel hoge verwachtingen van", weet hij. "Dan is het idee dat er rechts centraal iets bij zou kunnen komen. Al gaat Jordan Teze daar misschien nog verrassen."

Ook Sánchez is dus in beeld. De Colombiaan speelde bij Ajax al onder Peter Bosz. "Dat daar interesse in is, is logisch", beaamt Elfrink. "Dit zijn spelers die PSV beter kunnen maken. Maar ik geef wel een duidelijke winstwaarschuwing af. Hier zijn zoveel clubs voor in de race, dat het ongelooflijk moeilijk is. Deze jongen is een Premier League-salaris gewend en moet nog behoorlijk wat kosten bij Spurs."

Bovendien is de kans klein dat PSV in de toekomst nog aan Sánchez kan verdienen. "Dan moet je afvragen: zit daar nog statiegeld op? Met andere woorden: zit daar nog restwaarde op? Ik vrees dat dat moeilijk wordt. PSV moet daar heel goed over nadenken of ze zo'n investering willen doen."

Naast een rechter centrale verdediger lijkt PSV de ogen open te houden voor een vleugelverdediger. "Op rechtsback heb je op voorhand ook niet direct dat je zegt: goh, dat zijn geheid basisspelers", doelt Elfrink op Shurandy Sambo en Phillipp Mwene. "Idealiter heb je daar nog wat sterkere namen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!