Chong maakt promotie: Nederlandse middenvelder naar de Premier League

Chong maakt promotie: Nederlandse middenvelder naar de Premier League

14-07-2023 10:12
8

Tahith Chong valt komend seizoen in de Premier League te bewonderen. Het gepromoveerde Luton Town neemt de 23-jarige Nederlander over van Birmingham City, zo maken The Hatters vrijdag bekend.

Chong maakte afgelopen seizoen indruk in het Championship. De aanvallende middenvelder scoorde vier keer en gaf vijf assists in 38 competitieduels. Nu mag hij het een niveau hoger laten zien. Premier League-debutant Luton Town betaalt naar verluidt 5,8 miljoen euro aan Birmingham, waar Chong nog drie jaar onder contract stond.

Volgens Britse media waren er meer kapers op de kust voor Chong, die vorig jaar voor nog geen twee miljoen euro de overstap maakte van Manchester United naar Birmingham, dat hem al huurde. De op Curaçao geboren Nederlander speelde eerder in de jeugd van Feyenoord, terwijl The Mancunians hem al verhuurden aan Werder Bremen en Club Brugge.

Chong begon zijn loopbaan als vleugelaanvaller, maar speelde het afgelopen seizoen voornamelijk als aanvallende middenvelder. "Niet alleen is hij technisch goed, maar ook atletisch heeft hij dit seizoen in het Championship een andere kant van zijn spel laten zien. Namelijk dat zijn werk zonder balbezit ijverig, hardwerkend en betrouwbaar is", zegt Luton-manager Rob Edwards.

"Hij geeft ons daarnaast echt kwaliteit aan de bal, een eindproduct. Hij heeft een goede leeftijd en zal zich nog verbeteren. Wij bieden hem een platform om risico's te nemen en moedig te zijn", aldus Edwards. "Hij zal fouten maken, maar ik denk dat hij hier opbloeien."