'RKC dicht bij stunt: 25-voudig international tekent spoedig in Waalwijk'

'RKC dicht bij stunt: 25-voudig international tekent spoedig in Waalwijk'

16-07-2023 10:31
43

Jeffrey Bruma trekt transfervrij richting RKC Waalwijk. Dat maakt De Telegraaf bekend. De verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij SC Heerenveen, maar hij blijft dus behouden voor de Eredivisie.

Bruma speelde een half jaar voor Heerenveen, de club die hem transfervrij overnam van het Turkse Kasimpasa. Uiteindelijk speelde Bruma veertien wedstrijden voor de Friezen. De carrière van de 31-jarige verdediger liep van de jeugd van Chelsea naar een hoop andere competities. Zo kwam hij uit voor Leicester City, Hamburger SV, PSV, VfL Wolfsburg, FSV Mainz, Schalke 04 en Kasimpasa. Ook speelde Bruma 25 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Voor RKC Waalwijk is Bruma weer een aanwinst in een bedrijvige transferzomer. Eerder wisten de Brabanders zich te versterken met Godfried Roemeratoe, Aaron Meijers, Jeroen Houwen, David Min, Richonell Margaret, Denilho Cleonise, Raz Meir en Ilias Takidine. RKC eindigde vorig seizoen verrassend negende in de Eredivisie. De club liep daardoor net de play-offs om Europees voetbal mis.