'Verrassing: Bayern heeft oogje op doelman die nooit door wist te breken bij Ajax'

'Verrassing: Bayern heeft oogje op doelman die nooit door wist te breken bij Ajax'

17-07-2023 19:53 Laatste update: 20:35
22

Dominik Kotarski wist in 4,5 jaar tijd nooit door te breken bij Ajax, maar nu staat de Kroatische doelman verrassend genoeg op de radar van Bayern München. Der Rekordmeister zoekt naar een nieuwe tweede keeper, terwijl verschillende Bayern-bazen onder de indruk zijn van Kotarski. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport.

Ajax pikte Kotarski, die te boek stond als een groot talent, in 2018 op bij Dinamo Zagreb. De Amsterdammers betaalden twee miljoen euro, maar de jeugdinternational wist nooit door te breken. Kotarski speelde alleen duels in Jong Ajax en werd vorig jaar verkocht aan het Kroatische HNK Gorica, wat hem eerder al huurde. Die club verpatste Kotarski op zijn beurt één maand later aan PAOK Saloniki, voor twee miljoen. In Griekenland heeft de inmiddels 23-jarige sluitpost dus indruk gemaakt in zijn eerste jaar.

De Kroaat is de eerste doelman van PAOK en staat nu dus op de radar van Bayern. De Duitse kampioen lijkt tweede keeper Yann Sommer te gaan verliezen en zoekt naar een vervanger. Giorgi Mamardashvili van Valencia is ook in beeld, maar Bayern wil geen grote bedragen uitgeven aan een nieuwe goalie, met het oog op een miljoenentransfer van Harry Kane. Daardoor passeert de naam van Kotarski nu de revue.

Bayern voert nu intern discussies, terwijl verschillende bazen van de Duitse grootmacht een hoge pet op hebben van Kotarski. Onder meer Thomas Strakosha, vorig seizoen de tweede keeper van Brentford, staat ook op de lijst van Bayern.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!