Mogelijk toch geen Ajax-exit voor duo: 'Ik denk dat hij nog een jaar blijft'

Mogelijk toch geen Ajax-exit voor duo: 'Ik denk dat hij nog een jaar blijft'

17-07-2023 18:59
125

Clubwatcher Mike Verweij verwacht dat Calvin Bassey en Jorge Sánchez gewoon bij Ajax zullen blijven. Eerstgenoemde werd gelinkt aan Brighton & Hove Albion en de Mexicaan mocht aanvankelijk uitzien naar een nieuwe club, maar Verweij heeft niet de verwachting dat het daar van zal komen.

In Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, vertelt Verweij eerst over Bassey. De journalist beweert dat Brighton op dit moment niet in de markt is voor de Nigeriaans international, ondanks de geruchten. "Brighton heeft nu gewoon geen interesse meer in hem. Er is wel wat andere belangstelling voor Bassey, maar vooralsnog denk ik dat Ajax hem erbij wil houden. Als Ajax hem voor 23 miljoen kan verkopen, dan zal men daar echt wel heel serieus over nadenken, maar daar is vooralsnog geen sprake van."

Sánchez
Twee maanden geleden kwam naar buiten dat Ajax deze zomer afscheid hoopt te nemen van Sánchez. Toch is een transfer van de Gold Cup-winnaar allesbehalve in de maak. "Ik denk dat hij nog een jaar bij Ajax blijft", zegt Verweij. "Hij mag vertrekken, maar Ajax zou ook gek zijn als het Sánchez laat gaan. Vergeet Álvarez niet, in zijn eerste seizoen." Vervolgens wijst Verweij ook naar Lisandro Martínez en David Neres als voorbeelden. "Waarom zou Sánchez zijn kans niet kunnen pakken? Het moet natuurlijk allemaal beter, maar om hem nu af te schrijven..."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!