Done deal: RB Leipzig telt alvast 15 miljoen euro neer voor toptalent PSG

Done deal: RB Leipzig telt alvast 15 miljoen euro neer voor toptalent PSG

18-07-2023 11:00
21

In de aanloop naar de verwachte komst van Xavi Simons heeft RB Leipzig al zaken gedaan met Paris Saint-Germain. Het Franse toptalent El Chadaille Bitshiabu (18) verhuist voor minimaal vijftien miljoen en maximaal twintig miljoen euro van Frankrijk naar Duitsland.

Bitshiabu tekent tot de zomer van 2018 bij RB Leipzig, dat ook al de portemonnee trok voor Loïs Openda (40 miljoen) en op korte termijn ook Simons hoopt te verwelkomen. De vertrekkende PSV'er wordt door PSG hoogstwaarschijnlijk op huurbasis naar Duitsland gestuurd.

"Bitshiabu is één van de meest opwindende verdedigende talenten van Europa", reageert Max Eberl, technisch directeur van RB Leipzig. Het is niet de eerste keer dat de Duitsers shoppen in Parijs. Ibrahima Konaté (nu Liverpool), Christopher Nkunku (nu Chelsea) en Mohamed Simakan gingen Bitshiabu de laatste jaren voor. Hij stond ook in de belangstelling van Borussia Dortmund.

RB Leipzig had een nieuwe verdediger nodig door het verwachte vertrek van Josko Gvardiol, die wordt begeerd door Manchester City. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Bitshiabu al negentien wedstrijden in de hoofdmacht van PSG. Met 16 jaar en 213 was hij de jongste debutant in de clubhistorie. Het record staat inmiddels op naam van Warren Zaire-Emery.